Kärnvapen? Ja tack!

   Nu har Iran tydligt gjort klart för omvärlden att landet kommer att fortsätta sin satsning på anrikning av radioaktiva ämnen. Officiellt för att kunna utveckla kärnkraft, men flera regeringar, däribland den amerikanska, fruktar och misstänker öppet att det rör sig om att president Ahmadinejad och hans regering vill utveckla kärnvapen. Och vi kan inte klandra dem. Om både Israel och nu Iran kunnat skaffa sig kärnvapen, så ser jag inga hinder till att även vi i Sverige skall skaffa vår egen kärnvapenarsenal.

 

   Kunskapen för att ta fram kärnvapen finns i Sverige, gott och väl. Pengarna till satsningen går absolut att plocka fram, som sista utväg får vi skära ner på andra omkostnader, exempelvis de olika bidragen som finns att erhålla, samt andra sociala trygghetsfaktorer som kostar staten stora pengar varje år. Vissa uppoffringar måste göras för att skapa en framgångsrik nation. Och i slutändan kan alla nedskärningar kompenseras eftersom att inkomsterna på sikt kommer att öka kraftigt, alltså är det vi som bor i Sverige som blir de stora vinnarna. Fördelarna med att ha egna kärnvapen är nästan gränslösa. Frankrike, Kina och Ryssland är alla tre stormakter idag, men hade inte alls haft samma inflytande i världspolitiken om de inte haft kärnvapen, detsamma gäller naturligtvis även Storbritannien och USA.

 

   Både EU och FN kommer givetvis att rikta skarp kritik mot kärnvapensatsningen, hävdandes att det är ett hot mot världsfreden och mot hela vår planet. Men med kalla krigets terror- och maktbalans i baktanke tror jag att vi alla förstår att det är bra för världsfreden att det finns en stormakt som är lite mäktigare än alla andra, förutsatt att det är en aktör som är uppgiften mogen. Detta anser jag att Sverige är mer än någon annan nation i världen, då vi varit alliansfria i två världskrig och skickligt hållit oss helt neutrala, bara som ett exempel på vad som gör oss till den ideala kärnvapennationen.

 

   Världen pratar om nedrustning, men kärnvapennationerna rustar istället upp. Varför sker då detta? Jo, därför att dessa nationer insett vad omvärlden ännu inte har insett, att kunskap aldrig går att tillintetgöra. Har vi en gång kunnat framställa kärnvapen, kommer vi till dess att hela människosläktet förintas att kunna framställa nya kärnvapen, det är sorgligt men sant, och det vore naivt att tro något annat. Och bättre är det väl att vapnen finns i rätt händer, än att någon terroristorganisation ensam får tillgång till kärnvapen.

    I den diplomatiska sfären har Sverige ett mycket gott rykte, Sverige har med rätta fått ryktet att vara den fullständigt neutrala stat den är, och betraktas allmänt som ett av världens absolut tryggaste länder att leva i. Så istället vara efterkloka när faran är över oss, låt oss gå händelserna i förväg, och ta tag i situationen som världen befinner sig i, vi som är kapabla till det!




Jag vill göra klart för läsare att åsikterna i artikeln är tagna för en skoluppsats, och åsikterna är inte mina personliga.