krossa bajen

15.24:

krossa bajen, krossa bajen,

AIK!!!

krossa bajen, krossa bajen,

AIK!!!

krossa bajen, krossa bajen,

krossa bajen, krossa bajen,

krossa bajen, krossa bajen,

AIK!!!




23.13:

Torsk mot bajen, torsk mot bajen

jävla skit.

Värderingar, åsikter och ideal.

Inte visste jag att skolarbete kunde vara så deprimerande. Kvicksilver är helt enkelt inget upplyftande. Var tredje mening förklarar hur farligt det är för människor, hur farligt det är för naturen eller hur farligt det är för något annat. Naturskyddsförening efter naturskyddsförening leverar floskel efter floskel och ger intrycket av att man pratade om en nukleär härdsmälta. Om kvicksilver ändå vore så spännande...





Appropå något helt annat, så gick jag förbi stureplan och längs kungsgatan härom kvällen. Stockholms nattiv kan verkligen det där med artificiella människor. Det låg två hemlösa och sov vid en vägg, och alla som gick förbi, säkert jag också, stirrade på dem som om de vore något helt unikt på ett museum. Som att man fick se något helt oväntat och helt främmande. Anledningen till detta tror jag egentligen inte beror på att folk inte bryr sig om dem, utan för att folk förväntar sig att andra skall förvänta sig att man skall bete sig så. Vad gör man inte för att passa in?

Passa in, ja. Jag tror inte att jag någonsin kommer att "passa in". Och lika glad är jag för det. Med dagens ideal passar man ju in enbart om man överger sina personligheter och beter sig precis som gruppen i övrigt, som en outtalad stereotyp. Men jag vill inte vara någon stereotyp, men jag har inte något behov av att vara unik heller. Bara jag blir accepterad för den jag är. Avskyr när jag får frågor om mitt utseende, eller när någon annan får det för den delen. Varför frågar aldrig någon om åsikter, värderingar, ideal, osv? Är det inte intressant, vad jag står för, vad jag kämpar för och vad jag vill. Är det bara intressant hur jag ser ut? Utseendet får du ju dessutom se själv. Mina åsikter, värderingar och ideal är bara mina. Ingen kan se dem, ingen kan på verka dem och framför allt kan ingen ta dem ifrån mig.

Om ditt utseende och folks intresse av dig bygger dig, så låt så vara. Själv byggs jag av mina värderingar, åsikter och ideal!

Huliganer

Jag förespråkar hårdare straff för huliganer på läktare och kring fotbollsmatcher. Anledningen till att de håller på är att de inte själva förstår vad de håller på med. Därför måste vi med krafttag visa att deras beteende inte är acceptabelt. Detta måste gälla, utan undantag.

Låt de värsta sitta på kåken ett tag om det är nödvändigt. Jag har själv deltagit i ett upplopp efter en fotbollsmatch, för att jag inte riktigt förstod konsekvenserna av det jag gjorde. Så låt även mig ta mina konsekvenser, även om det jag gjorde skedde för ett par år sedan.

Det skall inte vara fotbollsklubbarna som skall behöva bestraffa sina egna supportrar. Klubbarna skall föra en dialog och tillmötesgå och sammarbeta med sina supporterklubbar, sedan får lagen ta hand om de som inte klarar att sköta sig.


Och TACK alla ni, både AIKare och Djurgårdare, som skötte sig så oerhört väl under derbyt idag. Ett gott exempel för framtiden!

Stå upp för ditt lag!

Varför Du skall rösta rött på söndag

Det här är urpsrungligen en kommentar av mig till en politisk artikel på http://morsan1337.blogg.se den 14 september:

Angående trängselskatter, som inte riktigt tas upp i texten, så finns det en mycket enkel motivering: Någon gång måste vi börja betala för all den s k i t vi spottar ut i naturen, och förstör vår atmosfär med. Den tiden tycker vi i vänsterblocket är NU!

Angående skolpolitiken verkar alliansen, främst folkpartiet, vara ute efter en skola som i mångt och mycket kan liknas vid den finska. Den finska skolan är, enligt en undersökning, tillsammans med Österrike det land i EU där elever har bäst faktakunskaper. Däremot är eleverna i dessa två länder i allmänhet sämst i EU på att diskutera och sammarbeta i grupp. Vilken skola vill vi ha? Den röda skolan för sammarbete och diskussion, eller alliansens blåa för faktainpräntande och pekpinnar?

Angående EU måste jag personligen säga att denna union är det största skämtet jag hört på länge. Vad vi gör är att vi i välmående europeiska länder stänger ute resten av världen (med undantag av USA och vissa andra välutvecklade i-länder) för att slippa bry oss om dem och deras problem och elände. Ett problem försvinner inte genom att vi väljer att bygga en stor mur mellan oss och problemet.

Samma sak gäller diskussionen om fler poliser, främst i förorterna och främst på nätterna. Mycket eftersom väldigt många upplever en väldig otrygghet när de går ensamma hem från nattbussen en mörk lördagnatt. Varför? Jo därför att dels för att alla uppmärksammade våldsbrott ofta får oss att känna en helt onödig otrygghet och rent av sky helt okända människor, och dels för att det helt enkelt är så mörkt om nätterna. Skulle det då inte vara en bättre lösning att investera i utvecklad gatubelysning för att få bort mörkret från gator och gångvägar? Vad som händer när vi placerar ut fler poliser är inte att problemet med våldsbrott minskar, de flyttas bara till de platser som polisen inte övervakar. Eller vill alliansen rent av att var och en av oss skall ha en personlig livvakt som hela tiden går fem meter bakom vår rygg? Nej, ett sådant Sverige vill jag inte leva i!

Angående att flytta problem kan också nämnas de långt gångna förslagen om betyg i ordning och uppförande i skolan. Jag kan köpa att det i viss mån kanske kan bli lugnare under lektionstid, men det vi måste göra för att verkligen bli av med problemet är att lösa det, vad som sker med ordningsbetyg är att det varje rast kommer att samlas ett gäng grabbar (och tjejer?) med överskottsenergi som kommer puckla på varandra för allt vad tygen håller. Vi måste LÖSA problemet, INTE flytta på det!

Därför skall Du rösta rött på söndag!

Feber

Hatar feber. 38 grader och saftig huvudvärk. Ibland är livet inte vad man vill ha.

Å andra sidan är det en dag av ganska många...

Skolval imorrn. Måtte jag vara frisk.

Rösta på (s)öndag!


vadå?

Min käre far hävdade att jag gjorde skäl för namnet på bloggen.

Jag förstod inte alls vad han menade...

*gäsp*

Ny blogg

Härmed förklaras sjusovaren.blogg.se öppnad.

Ska försöka hinna skriva oftare än på min förra blogg, som föll ihop eftersom att jag aldrig tog mig tid att skriva. 

Men men, en valkampanj tar på krafterna, liksom en massa annat. Men eftersom "morsan1337" tjatar så väldigt, så kan man ibland inte säga nej. Kom ihåg det, tjata lönar sig alltid! Iallafall nästan...

Tack för att du tittade in.