Engelska C, förtal och storhetsvansinne.

Så har läsårets första lektion varit då. Engelska C, som du nog förstår.

Och vilken lektion sen då.

Först förtalade Zenia (som jag jobbade med) mig grovt och sade (på engelska) att mitt favoritintresse är att tänka att jag själv är född till en stor ledarfigur. Jag kontrade genom att hävda att hon är besatt av att köpa skor.

Efter lite annat, mildare, förtal om mina drömmar och tankar slutade det hela med att Petronella (lärarinnan) konstaterade att jag hade storhetsvansinne.

I övrigt så har jag och Daniel ägnat eftermiddagen åt att springa runt och sätta upp affischer på skolan. Som vanligt så är det jag som ser till att saker blir gjort. Det är tur att jag finns.

Kompani, lediga.

/ Sjusovaren

Skolstart och annat kul

Faktiskt så vad jag inte vad "annat kul" innebär just nu, så jag ska hålla mig till skolstarten.

Som alltså var igår. Glad var jag när jag faktiskt fick mitt SL-kort, trots att det (garanterat) inte är några 6 km till skolan här hemifrån mig. Men jag är ju inte den som gnäller.

I övrigt så har jag och Tobbe enats om upplägget för vårt projektarbete, vars slutsats sannolikt kommer vara "nej". Frågeställningen är något i stil med om det är möjligt att ha en objektiv politisk ståndpunkt i en sakfråga, helt skild från påverkan av värderingar. Ni förstår kanske varför jag är lite tveksam till resultatet. Men whatever, det är ju processen som är det viktiga.

I övrigt är det fest i skolan nästa torsdag. Naturligtvis vill de ha mig där och hjälpa till. Ska något bli gjort i den där skolan så är det tusan jag som får göra det.

Ciao

/ Sjusovaren

Tåni klämm

Ja, rubriken kan låta som ett jävla skämt. Men Tåni är faktiskt en person. Eller nåja, det är ringtån på Rasmus högerfot (heter det ringtå? Det är den näst minsta iallafall...).

Tåni heter den alltså, och kännetecknen är att den är svullen, röd och ganska vacker, om jag får säga det självt. Tåni föddes ungefär exakt samtidigt som Rasmus fick en fallande spriteflaska rakt på tån som sedemera blev Tåni. Så helt enkelt Tån-i-klämm. Bra ordvits, eller hur?


I övrigt har jag ikväll gått en femrondersmatch mot den förbannade jävla trådlösa uppkopplingen. Jag blev knockad, såklart, i alla fem ronder. Och så fort jag gav upp mina försök att fixa skiten, så funkade det alldeles utmärkt.

Undra på att jag är trött och irriterad.

God natt.

/ Sjusovaren & Tåni i samarbete

Ööö... kaos.

Hmm. Kände mig tvungen att göra en liten late-night-mind-scan.

Och det är så tråkigt att göra det i huvudet där ingen kommenterar saken, så jag gör det på bloggen (där ingen kommenterar det där heller, men ändå).

Har suttit med vattenpipan hela kvällen med polarna, så jag känner mig lite som en majbrasa just nu.
Läste ett inlägg på Calle's blogg (
http://nimgumo.blogg.se), vilket gjorde mig rätt arg, milt talat.
Är deprimerad, för jag räknade ut att jag varit utan tjej i typ 18 månader nu, vilket gör att mitt hjärta bedriver biologisk krigsföring mot hjärnan. (Det här är sånt man inte ska skriva på bloggen, jag vet, men va fan...)
Och så är jag glad och upplivad över att äntligen ha kommit igång med tränandet ordentligt igen.

Så det är lite knas, inte så mycket värt att läsa, men ändå.

Imorrn kommer Albin över... åtta på morgon, och han vill väl lira TV-spel antar jag. Får se vad det finns tid för.

Det är tur att jag finns, vem skulle annars göra allt det (dumma) jag gör?


Slutligen ska jag citera Joel (en vän inom SSU):

Ha det bra, och gör inget som jag skulle gjort!

/ Sjusovaren

SSU-kongress och sköna människor

Kamrater.

Nej nu måste jag släppa det, är hemma igen från SSU-kongressen.

Men spåren sitter kvar. Sömnbrist, förlorad tidsuppfattning och massa nya schyssta människor!
Freja, Timo, Calle och alla andra. En och annan komiker undantagen, möjligtvis.

Bar in Stockholms fana under inmarschen i måndags, ett inslag som TV3 tydligen visade i sitt nyhetsprogram den dagen (någon som sett eller ens hört talas om det?). En kanal med smak, helt enkelt, kommersiell TV eller ej.

Veckans mest slitna fras måste dock vara "Förbundsstyrelsen yrkar avslag".
Veckans skönaste ögonblick var tveklöst när Timo från Södra Älvsborgs distrikt "dansade" på scen när han skulle dra lott. Om jag inte minns fel drog han dock "fel" lott (jag var ruskigt trött då, så jag minns inte riktigt.

Under veckan har jag också lärt mig vart företaget Red Bull tjänar storkovan: SSU-kongresser. Jag tror att jag köpte Red Bull för 200 spänn bara jag under veckan.

Det var nog allt, tror jag.


Ciao.


PS.

Veckans låt måste nog vara covern på Amsterdam av David Bowie.

Årets bästa alla kategorier måste nog vara natten mellan den 9:e och 10:e augusti. En hel natt utanför Conventum (kongresscentret i Örebro). Kan det bli bättre?

DS.


PPS.

Veckans citat är utan tvekan "Snippa heter det". Jag tänker inte förklara det, de som förstår, de förstår. I värsta fall får ni väl fråga.

DS.