Varför Du skall rösta rött på söndag

Det här är urpsrungligen en kommentar av mig till en politisk artikel på http://morsan1337.blogg.se den 14 september:

Angående trängselskatter, som inte riktigt tas upp i texten, så finns det en mycket enkel motivering: Någon gång måste vi börja betala för all den s k i t vi spottar ut i naturen, och förstör vår atmosfär med. Den tiden tycker vi i vänsterblocket är NU!

Angående skolpolitiken verkar alliansen, främst folkpartiet, vara ute efter en skola som i mångt och mycket kan liknas vid den finska. Den finska skolan är, enligt en undersökning, tillsammans med Österrike det land i EU där elever har bäst faktakunskaper. Däremot är eleverna i dessa två länder i allmänhet sämst i EU på att diskutera och sammarbeta i grupp. Vilken skola vill vi ha? Den röda skolan för sammarbete och diskussion, eller alliansens blåa för faktainpräntande och pekpinnar?

Angående EU måste jag personligen säga att denna union är det största skämtet jag hört på länge. Vad vi gör är att vi i välmående europeiska länder stänger ute resten av världen (med undantag av USA och vissa andra välutvecklade i-länder) för att slippa bry oss om dem och deras problem och elände. Ett problem försvinner inte genom att vi väljer att bygga en stor mur mellan oss och problemet.

Samma sak gäller diskussionen om fler poliser, främst i förorterna och främst på nätterna. Mycket eftersom väldigt många upplever en väldig otrygghet när de går ensamma hem från nattbussen en mörk lördagnatt. Varför? Jo därför att dels för att alla uppmärksammade våldsbrott ofta får oss att känna en helt onödig otrygghet och rent av sky helt okända människor, och dels för att det helt enkelt är så mörkt om nätterna. Skulle det då inte vara en bättre lösning att investera i utvecklad gatubelysning för att få bort mörkret från gator och gångvägar? Vad som händer när vi placerar ut fler poliser är inte att problemet med våldsbrott minskar, de flyttas bara till de platser som polisen inte övervakar. Eller vill alliansen rent av att var och en av oss skall ha en personlig livvakt som hela tiden går fem meter bakom vår rygg? Nej, ett sådant Sverige vill jag inte leva i!

Angående att flytta problem kan också nämnas de långt gångna förslagen om betyg i ordning och uppförande i skolan. Jag kan köpa att det i viss mån kanske kan bli lugnare under lektionstid, men det vi måste göra för att verkligen bli av med problemet är att lösa det, vad som sker med ordningsbetyg är att det varje rast kommer att samlas ett gäng grabbar (och tjejer?) med överskottsenergi som kommer puckla på varandra för allt vad tygen håller. Vi måste LÖSA problemet, INTE flytta på det!

Därför skall Du rösta rött på söndag!

Kommentarer
Postat av: morsan1337

Tyvärr kommer många att falla för reinfelds karisma, de som kanske har lite otur när de tänker väljer blått för att han är en god talare och inte så arrogant som Göran Persson.

Jag önskar att man kunde få folk att förstå vad som är viktigt och inte falla för en del i de blåas manifeste ... och sedan bittert ångra sig när madatperioden är slut ... men då är det försent för många!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback