FaceBook äger dig!

Ja, det är sant. FaceBook äger dig!

Så skriker en rubrik till en artikel på metro.se (
http://www.metro.se/se/article/2007/10/25/06/3910-45/index.xml) där man avslöjar delar av det som står i det avtal som man sluter med FaceBook.com när man registrerar sig som medlem på sajten. I avtalet står det bland annat, enligt artikeln, att "på sidan 4 i kontraktet ger alla Facebookanvändare automatiskt företaget en 'oåterkallelig, evig' och 'världsomspännande' rätt att kopiera, använda och sprida det man skickat på sajten."

FaceBook kan med informationen massakrera dig med precis den reklam som du, enligt FaceBooks egen övervakning av dig, är som mest sårbar för. Är du deprimerad får du reklam om antideppressiva medel, har du semester, får du massa reseannonser, och så vidare. Om 30 år kan det till och med vara så att du kan sitta i en arbetsintervju och rekryteraren vet precis allt du har gjort, sagt och visat på FaceBook de senaste 30 åren. Har du oflyt (eller flyt, om man vill det) kan FaceBook till och med använda dig i en reklamkampanj helt i sitt eget intresse, utan att du har någon som helst rätt till någonting. Allt på grund av att du inte läste igenom avtalet när du registrerade dig på sajten. Jag är också medlem på FaceBook, och alltså också för all framtid en kommersiell slav till FaceBook.

Men vad mer är nytt egentligen? Att vi faktiskt går att övervaka? Om det som sägs i artikeln är sant, och vi alla FaceBook medlemmar faktiskt är kommersiella FaceBook-slavar för all framtid, så är det väl inte mycket att göra åt nu? Nej, men övervakningen är fel, definitivt! Men är det FaceBook som är boven, som har lurat och förrått dig, och som nu helt och fullständigt ÄGER dig?

Nej, det är samhället, systemet och etablissemanget som är fel. Vi människor kan övervakas på alla de sätt. På allmänna platser är det nästan löjligt att idag sätta upp skyltar som säger "du är TV-övervakad". Sätt upp skyltar, och låt oss förundras, den gången vi INTE är TV-övervakade. Allt vi gör på internet kan spåras till mikronivå, om någon skulle vilja göra det.

Företagsägare och den allmänna "samhällseliten" har inte bara på ett effektivt sätt genom reklam och mediautrymme lyckats få oss vanliga människor att känna ett vansinnigt begär för att ha vissa, helt onödiga, saker. De har också lyckats få oss vanliga människor att tvinga på våra medmänniskor alla, mer eller mindre, meningslösa varor och tjänster som de bygger sina förmögenheter på. Om vi alla är FaceBook-slavar i en evighet, så är det en meningslöst liten skada det gör, med tanke på att vi alla är livslånga slavar till kommersialismen!

Låt oss säga NEJ till slaveriet och förtrycket från det kommersiella etablissemanget! Låt oss säga NEJ till marknadsstyret! Låt oss säga JA till integritet och frihet! Låt oss säga JA till självstyre!


Kommentarer
Postat av: KimJ

jag har ej face book! Ha en skön måndag! Kram KimJ

Postat av: madde

Väldigt bra inlägg dock lite förvånande att det kommer från en socialdemokrat :)

2007-10-29 @ 15:17:28
URL: http://magdalena78.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback